DİREKLERARASI ÖDÜLLERİNE BAŞVURU

DİREKLERARASI ÖDÜLLERİNE NASIL BAŞVURULUR

Bu isteğinizi direklerarasi@gmail.com adresine bulunduğunuz şehri ve size ulaşabileceğimiz bir telefon numaranızı da belirten bir mail atarak bildirebilirsiniz.

Size göndereceğimiz “KÜNYE” dosyasını; bize iletmenizden sonra değerlendirmeniz yapılıp işleyişle ilgili bilgilendirmeler başvuru sahipleri ile paylaşılacaktır.

Oyun programlarının düzenli paylaşılması önemlidir.

Oyunların değerlendirmeye alınabilmesi için; bir önceki sezonun Nisan ayından sonra Sahnelenmiş olması, tek gösterim oyunu olmaması ve kurumun oyunun biletlerini satarak seyirciye sunması gerekmektedir.

Direklerarası Seyirci Platformu, kurum çalışanlarının arasında güven, dayanışma ve motivasyonu tiyatro çalışmaları ile arttırmak amacıyla sahnelenen yapımları, bu projeyi sağlayan kurumlar ve oyunun yönetmenlerini birlikte değerlendirilir.

Bu WEB sitesinin hakkımızda bölümünde yer alan Çocuk Oyunlarını değerlendirme kriterlerine uyan çocuk oyunları “Yapım” olarak değerlendirilir. Çocuk oyunlarının söz konusu kriterlere uygunluğunu saptayabilmemiz için oyunun DVD si ile başvuru gerekmektedir.

Üniversite Tiyatro Kulüplerinin, Köy ve Gençlik Tiyatrolarının oyunlarını ve çalışmalarını takip ve teşvik edebilmek, olanaklar ölçüsünde bilgilendirme, çalıştırıcı desteği sağlama gibi desteklerle yanlarında olma çabamız sürmektedir. Bu gruplar bilgilendirme amacıyla başvurabilirler.

Sezonda uygulanan Ödül Kategorileri:
Prodüksiyon, Yönetmen, Oyun Yazarı, Oyunculuk Performans, Toplu Canlandırma (ensemble), Tasarımlar ve Özgün Tiyatro Müziği dir.

Bu Kategorilerde başarılı olarak değerlendirilecek oyun yazarı, yönetmen, oyuncu ve tasarımcılar ödüllendirilecektir. Ayrıca; Genç Yetenekler, Yenilikçi Yaklaşımlar, Ümit Veren Genç ekipler, özgün oyunlar, farklı metinler de bu seyir maratonunda değerlendirmeye alınmaktadır.

DİREKLERARASI ÖDÜLLERİNE BAŞVURU’ için 2 yanıt

Add yours

  1. Merhaba;
    Ben Umut İŞ. Oyak Renault Tiyatro Topluluğu (TiyatOR) kulüp koordinatörüyüm. Fabrika çalışanlarından oluşan bir tiyatro kulübüyüz biz. 2010 yılında kuruldu kulübümüz. Şimdiye kadar 6 farkĺı oyun oyandık. Bu sezon Turgut ÖZAKMAN’nın FEHİM PAŞA KONAĞI oyunu ile 26 Eylül 2017 Salı günü Bursa Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde prömiuer yaptık. 02 Ekim tarihinde aynı sahnede oyunumuzu ikinci kez sahneledik. 09 Ekim 2017 Pazartesi saat 20:00’de aynı sahnede üçüncü kez sahneyeceğiz. Kurum tiyatrosu olduğumuz için oyunlarımızı tüm tiyatro severlere ücretsiz sahneliyoruz. Normal mesai sonrasında bu işe gönül veren tüm çalışanlarımız ile profosyonel destek alarak oyunlarımızı hazırlıyoruz. İsterseniz daha detaylı bilgilendirme dosyası da gönderebilirim. 09 Ekim tarihinde oynayacağımız oyunumuza da davet etmek isterim.
    İyi çalışmalar.
    Saygılarımla,
    UMUT İŞ
    TiyatOR Kulüp Koordinatörü
    Makine Yüks. Mühendisi

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑